Besökare: 42 Okända

21-01-23

Mer jobb???

Av
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Nej vi behöver inte fler jobb!
Slaveriet är enligt lag över, redan förra årtusendet blev det förbjudet! Att vi inte kan komma på ett annat sätt att fördela plikt och avkastning!

Från var och en efter förmåga.
Till var och en efter behov.

Berätta nu vad felet är med det uttalandet. Visst det är inte hela sanningen, det finns annat att tänka på, men som utgångspunkt.

Jag lever i södra Norrland. Här finns "skog". Här fälls stora träd från stora träd-åkrar, många kokas massa av, många sågas virke av. Både massa och virke lämnar trakten utan förädling, kanske åker de till annan trakt och förädlas för att sedan hittas på butikshylla här.
En hel del skog ägs av folk som inte bor här. Så träden står och växer här, vinsten går dit ägaren bor och även skatten på vinsten. Här blir det kvar ett hål på träd-åkern som det kommer en expert från utlandet och planterar ett nytt träd i, eftersom vi inte har någon inhemsk arbetskraft som kan det!!!

Snart har vi robotar som kan göra alla jobb som vi har idag. Vad ska vi skrika efter då när vi inte har medel att fylla våra behov. Mera jobb? Kommer vi få någon som lyssnar på det? De som har medel och skulle kunna fördela är upptagna med att åka till Mars för vår planet är körd.

Snart har vårt ledarskap lurat oss alla av banan. De ser inte att vi sågar av de grenar vi ska sitta på. De tror fortfarande på att om vi bara får slut på vår pandemi och börjar konsumera mera igen och flyga mera så blir allt bra!
Det gör inte jag!
Jag tror att vi har kommit så fel att vi blir tvugna att göra något dramatiskt i stil med att minska resandet. Ta ut fullt pris för energi, vi betalar sannolikt bara en bråkdel av den faktiska kostnaden av ett hållbart energiutnyttjande. Det är inte rimligt att åka bil eller jetflyg för att stilla sin inre oro. Särskilt inte om ens oro handlar om vår framtid.

Läst 1849 gånger Senast ändrad 21-01-23
mats

Hej, jag heter Mats Nilsson, rätt olik!

olik.se
Mer i denna kategori: Lite regler om språk och annat »

1 kommentar

  • Kommentarlänk 21-01-26 av Ingela

    Med tanke på hur billiga saker och matvaror som producerats på andra sidan jordklotet och flugits hit är, kan jag inte tänka annat än att drivmedel är alldeles för billigt. Men säger jag det högt här i norra Norrland får jag mothugg... milt sagt.

    Rapportera

Lämna en kommentar

Provar att öppna kommentarer igen. Välkommen att kommentera kreativt!

Senaste kommentarer