Besökare: 34 Okända

09-10-01

Kamera

Av
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Hej,

jag har sökt och letat efter den optimala kameran i många år.

I min ungdom fotade jag rätt mycket, både svartvitt och dia. Jag hade mörkrum och det gick mycket tid för att komma på att man var en rätt kass fotograf :-)

Nu förtiden har man ett antal digitalkameror och det bara väller in bilder på hårddisken hemma. Det går bra mycket fortare att konstatera att man är kass!

Men det finns ju programvaror som man kan leka mörkrum med men nu är ju problemet att man har tusentals bilder som är kanditater för att få sej en behandling i PhotoShop, synd bara att man troligen inte har mer än 30 år på sej och att det kommer in fler nya kandidater på hårddisken än man hunnit fixa till. Denna ekvation har bara ett sannolikt utfall.

 

Nå väl, nu får det vara färdiggnällt om livets obehagliga fakta...

 

När jag tänker mej att jag ska ut och fota så åker min (digitala) systemkamera med, en Sony a300. Den inköptes i juni -09  och levereradesmed en 18-70mm normalzoom. Mina första bilder blev jag väldigt förtjust i, men jag kom fort på att omfånget på zoomen inte var tillräckligt. Jag kom även på att det inte funkade så bra att ta närbilder som jag önskade. Så vad gör man? Jo man köper ett objektiv som har ett brännviddsomfång som heter duga och kan ta hyfsade macrobilder. Det är bara att blunda med ögon och öron när handlarn ska ta betalt. Det blev en Sony 18-250 för närmare 6000:- Detta delfinansierades med att jag sålde min kompaktkamera, en Panasonic TZ-5, med massor med zoom och videomöjligheter. Men det tog ju inte lång stund innan jag insåg att macrobilderna inte blev tillräckligt bra och att jag saknade byxor med fickor som kunde svälja en systemkamera, varken med eller utan superzoom monterad :( Så det fick bli en retur av superzoomen och ett besök till affären för att köpa en Panasonic TZ-7. Ett tag senare så inhandlades en Sigma 70-300mm APO som tar suveräna bilder, men inte riktigt så bra macro som jag vill :-) Så nu är jag på jakt efter ett superskarpt macroobjektiv, gärna en begagnad Minioltaoptik.

 

Nu den 25 april 2010 har jag äntligrn kommit till skott och investerat i ett macroobjektiv. Jag satsade inte mindre än 3600:- på en Minolta 100 mm macroglugg med ljusstyrka 2.8. Jag skulle bli förvånad om inte det blir nya favoritgluggen. Jag har redan varit en runda och tagit lite "vanliga" bilder med fina resultat. Men nu ska stativet med på en utflykt. Så nu ska det levas på alla fyra ett tag... Håll ögona öppna efter en Macro sektion under foto...

 

forts. följer...

 

 

Läst 2086 gånger Senast ändrad 10-07-18
mats

Hej, jag heter Mats Nilsson, rätt olik!

olik.se
Mer i denna kategori: « Agenda för alla Macrolins »

1 kommentar

  • Kommentarlänk 10-02-19 av Olle

    Hej
    En gammal porjusbo sa till Mig i sommras att de sämsta bilderna är de som inte tas

    Rapportera

Lämna en kommentar

Provar att öppna kommentarer igen. Välkommen att kommentera kreativt!