Besökare: 124 Okända

21-01-29

Hållbarhet

Av
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Ett hållbart sätt att bedriva företag.

För att få starta en verksamhet måste ett antal villkor uppfyllas. Något som jag inte sett röken av är finansierad avvecklingsplan.

För att förändra någonting överhuvudtaget måste en återställningsplan presenteras. I varje skede i verksamheten skall det finnas medel för avveckling. Om det saknas medel för avveckling och återställning ska företaget avvecklas och ägarna hållas ansvariga för återställning. Jag skulle tro att om ett sådant förslag framställdes av regeringen skulle protesterna skalla höga. Någonstans bland protesterna skulle man kanske kunna uppfatta det verkliga värdet av resurser som idag inte betalas med pengar utan med framtidens brist på hel och ren natur.

Hur många exempel finns det inte där en verksamhet nyttjar en resurs och skapar restprodukter som förgiftar och förfular vår värld. Sedan när resursen är slutnyttjad så konkursar man bolaget.

Ett dagsfärskt exempel är dagens införande av vindkraftverk. När de är olönsamma så kommer det knappast någon hembygdsförening och plockar bort alla verk och ledningar och återställer alla fula sår i mark eller under vatten som skapats.

Vid närmare eftertanke så borde detta gälla för privatpersoner också. Om du bygger ett hus så måste du ha medel att riva det och återställa tomten till det skick den var innan du fick bygglov.

Men hur fan skulle det se ut säger du. Troligen mer likt något vi skulle vilja ge våra barn säger jag.

Läst 926 gånger
mats

Hej, jag heter Mats Nilsson, rätt olik!

olik.se

1 kommentar

  • Kommentarlänk 21-02-10 av Ingela S

    Linbanan som byggdes för malmtransporter under kriget är ett typiskt exempel på det här. Jag var aktiv som kommunpolitiker vid den tiden när den las ner, och kämpade som en dåre för att det skulle skrivas in nånstans att Boliden AB hade ansvar för de kvarlämnade stolparna. För det kommer naturligtvis en dag när de börjar vittra och måste tas bort av säkerhetsskäl. Men jag lyckades inte.

    Rapportera

Lämna en kommentar

Provar att öppna kommentarer igen. Välkommen att kommentera kreativt!