Besökare: 24 Okända

21-02-07

Hantering av djur

Av
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Jag tänker inte skriva om våra matdjur i denna artikel, även om det är hälften av all biomassa på vår planet, det är en egen historia.
Jag tänker på de vilda djuren, de där otäcka varelserna som jagar och dödar och äter varandra. Som blir för många ibland och utrotningshotade ibland.
Vissa av oss håller på att jobba för att skapa frizoner där sista rester av arter kan få avklinga ostört.
Är det inte dags att inse att det är vi människor som är problemet. Vi ska bygga reservat för oss själva och lämna resten så mycket ifred det går. Det kan inte fortsätta som det gör. Varför måste vi utrota allt liv innan vi ser vad vi gör.
Idag kan man se dokumentärer där folk vänder upp och ner på en hel trakt för att få upp några korn med guld. Det är alltid på håret att det ska gå runt ekonomiskt, skillnaden är marginell mellan förlust och vinst och man måste skynda sej och fula sej ännu mer för att lyckas få täckning för sina utgifter. Naturen den räknas inte in i denna ekvation. Programmen brukar avslutas med att man sitter runt ett bord och väger sitt guld med glittrande ögon, ett konstaterande att det gick ju nästan bra men nästa säsong då har vi fått korn på ett annat bättre område som ska våldtas.
- Nu är det ju så lilla Mats att det där går ju inte, vi har ju redan spridit oss till alla platser som går att vara på och vem ska avstå sin plats?
- OK storebror, vi ska alltså ge upp! Det är kört för oss och alla andra som lever på denna planet! Nu gäller det alltså att sno åt sej allt som finns kvar innan någon annan gör det. Man kan inget ta med sej när man dör, men kanske till Mars.
 

Läst 511 gånger
mats

Hej, jag heter Mats Nilsson, rätt olik!

olik.se

Lämna en kommentar

Provar att öppna kommentarer igen. Välkommen att kommentera kreativt!