Besökare: 36 Okända

11-03-19

Slaveri II

Av
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Visst är det fantastiskt hur våran uppfattning om tillvaron kan vara så omedveten!

Det är tankvärt hur vi ser oss själva i verkligheten.

 

Vad säger det om en själv när man kräver arbete för att ha råd att leva.

Jag kräver min rätt till en heltidstjänst!

Vad är det man säger då?!

 

Jag kräver min rätt att vara slav!

 

Var ligger felet i att i stället säga

Jag kräver min del av välfärden så jag kan överleva.

eller

Jag önskar utrymme att hitta min egen väg till frihet och oberoende.

 

Men det gör de flesta inte.

De skriker i stället att de vill vara slav så de har råd att leva de timmar som de är fria.

 

Eller riktigt så är det ju inte heller, för man törs ju inte skrika för då kanske någon blir arg på en och då kanske man blir bestraffad genom att man inte får vara slav längre. Utanförskap är svårt.

Så man knyter handen i fickan och tänker högt så man får spänningshuvudvärk och ångest.

 

Den högsta glädjen är att få sin rätt att vara slav så man kan få springa i ekorrhjulet, skynda hämta på dagis, snabblaga en middag om man hinner innan man kan sätta sej i tvsoffan och drömma sej iväg från sitt eländiga liv, frossa i att fördöma världens elände eller såpadeltagare. Om det nu inte råkar vara dagarna efter löning så man kan åka och shoppa sej fri från sin ångest.

Ångest skapad av det faktum att man på något sätt förstår hur illa hopskruvad ens världsbild är, men man vet inte vad man ska göra åt det hela.

 

För vad är anledningen till att ingen skriker högt att man vill vara slav i 60 timmar i veckan för att ha råd att lyxa till det på sin fria tid (sug på ordet fritid lite).

 

Och varför köper man lotter? Kan det vara så att man ändå tror att man kan vara fri utan att vara slav någonstans i sina hjärnvidlingar.

 

Ja så illa rör sej tankarna i mitt huvud ibland. Lyckligtvis är det nog bara jag som är knasig och fantiserat ihop denna histoia. Tänk vad hemskt alternativet till det kan verka vara!

 

 

 

 

 

Läst 2226 gånger Senast ändrad 11-03-28
mats

Hej, jag heter Mats Nilsson, rätt olik!

olik.se

1 kommentar

  • Kommentarlänk 11-03-19 av Tankevurpa

    Slaveriet som du så "vackert" uttrycker handlar nog om ofrivillig programmering, ett samhällsfenomen som skapats för att den svenska infrastrukturen skall hållas intakt. Att bryta sig ur denns struktur är ett alltför stort steg bort från "tryggheten" som vi lever i. Mina tankar går också ofta på dessa färder, är jag stark nog att bygga egen värld, klarar jag av att slåss mot samhällets väderkvarnar? Hur mycket stryk tål jag då? Intressant, tänkvärt och dyrköpt! Ska nog ta och köpa mig en lott eller 2 idag.... :-)

    Rapportera

Lämna en kommentar

Provar att öppna kommentarer igen. Välkommen att kommentera kreativt!