Besökare: 599 Okända

09-10-04

bildspel

Av
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

En av de funktioner jag vill ha här på siten är att kunna presentera bilder.

Då vill man ju gärna ha en form av överblick via små bilder s.k. tumbnails, tumnaglar som vi säj i nårrland.

Det finns inbyggt stöd för detta i K2 som är en plugin till Joomla som JoomlaWorks utvecklat för att kunna konkurrera med andra produkter som ex vis WordPress. Stödet utförs av en plugin som heter SIG, Simple Image Gallery.

Att döma av supportsajten på Joomla.org så är det inte bara jag som håller på att få krupp på denna funktion. Det finns en kommersiell variant av SIG som heter SIG Pro, men jag vill inte betala för något som jag inte tänker ta betalt för, det blir en dålig affär för mig och sådana håller jag mej redan med tillräckligt många av.

Jag har någon sida som är gjord med SIG och den funkar... det blir vita 2*2 mm miniatyrer med 5 cm mellanrum ...jättecharmigt!!!

Om den sidan visas i spalten där senaste ändrade artiklar finns så blir den artikeln flera decimeter lång och det ser helt bizarrt ut. Men jag har lyckats klämma in en "Läs mer..." länk på sidan genom att klistra in en kopia av en sån från en annan artikel... Läs mer om detta på annan plats.

Annars har jag skapat bildspel med Adobe Photoshop Elements och lagt in dessa som länkar på en sida som jag kallar Bildspel, det funkar än så läge, men vi får väl se när det blir lite mer volym av fotografier.

 

Historien fortsätter, jag håller på att beta av plugins som har höga omdömen och får strålande recensioner. Hmmm. Jag får mest varningar från php i femti rader mitt på framsidan av olik.se, ibland på bilden ibland ovanför!

 Nu (100828)kör jag en bildväxlare på framsidan som funkar hyfsat, ImageSlideShow, men endast som just det.

Jag skulle så gärna vilja ha något verktyg som kunde göra fina bildspel som man kunde ha inbäddade i artiklar och klickbara så man växlar till fullskärm, naturligtvis ska man kunna stanna och starta bildspelet, ladda ner en bild eller två om man vill ha den för privat bruk!.

Dessutom skulle det vara fint att kunna bädda in em video här och där, varför inte från YouTube eller liknande.

Historien lär fortsätta... Snart är det väl dags för Joomla 1.6, då kanske man kan skippa lite plugins och få en renare miljö... Eller ett nytt H-E (Härligt utmanadE)...

Läst 1466 gånger Senast ändrad 10-08-29
Administrator

Något taggig typ, men de flesta är vända inåt!!

Senaste från Administrator

Mer i denna kategori: « Skapa och Redigera

Lämna en kommentar

Provar att öppna kommentarer igen. Välkommen att kommentera kreativt!